Taikos plakato konkursas „Išdrįskime svajoti“

Pasibaigus gražiausioms metų Šventėms, skubame dalintis tarpušvenčio džiaugsmais. M.K. Čiurliono LIONS klubas apsilankė Kauno rajono meno mokykloje ir Kauno meno mokykloje. Šių mokyklų mokiniai dalyvavo Taikos plakato konkurse. Į tarptautinės LIONS klubų asociacijos paskelbtą Taikos plakato konkursą „Išdrįskime svajoti“, kuriame buvo pakviesti dalyvauti 11–13 metų vaikai, atsiliepė 30 mūsų šalies LIONS klubų. Mūsų klubą atstovavo Kauno rajono meno mokykla ir Kauno meno mokykla. Nors klubą atstovavusiems mokiniams nepavyko užimti garbingos pirmos vietos (šiemet Lietuvai atstovaus 13-metės „Varpo“ mokyklos septintokės Vytautės Ažukaitės sukurtas darbas), bet jų sukurti nuostabūs piešiniai neliko nepastebėti. Klubas, įsteigęs pirmos, antros ir trečios vietos nominacijas, sveikino, džiugino vaikus mažomis dovanėlėmis ir padėkos raštais mokiniams, bei jų mokytojams, bei patys džiaugėsi užsimezgusia šilta draugyste su mokyklų mokytojais ir mokiniais.

I vieta – Paveikslas „Vėjo Malūnėliai“. Autorė Visockytė Vasarė 12 metų. Jos mokytoja Daiva Šlajienė. ” …Aš į kiekvieną vėjo ir taikos malūnėlį sudėjau šalies vėliavą, baltą paukštį, smaragdinį dangų ir besisukantį laisvės vėją. Linkiu laisvės ir taikos visiems to siekiantiems žmonėms”, – taip apie savo piešinį kalbėjo autorė (Kauno Meno mokykla).

II vieta – paveikslas „Planeta“. Autorė Gabija Stankevičiūtė, 12 metų. Jos mokytoja Vytautė Balčiūnė (Kauno rajono meno mokykla) „…Pasaulyje tuštuma ir tamsuma…bet yra viena nuostabi vieta – tai svajonių planeta! Joje vyrauja taika ir idilė, ten gera gyventi. Aplink nuostabi gamta, gyvūnai ir tobula ramybė. Aš svajoju patekti į šį gėrio burbulą…“- dalinosi savo mintimis, apie kūrinį, Gabija.

III vieta – “Pavasaris be karo”, Simas Ižganaitis 13 metų. Mokytoja metodininkė Rimutė Skučienė. „…Kario kraujas susigėrė į žemę ir pražydo aguonų liepsna…..Kaip norėčiau , kad išauštų rytas ir niekur pasaulyje nebūtų karo , o šis žuvęs karys būtų paskutinis…“, – savo mintimis dalinosi Simas.

Tikėdamiesi ir tolesnio bendradarbiavimo, tariame didelį AČIŪ visiems visiems dalyvavusiems; visiems laimėjusiems; visiems padėjusiems. Kauno rajono meno mokyklai ir Kauno meno mokyklai – AČIŪ už šiltas akimirkas ir gražią draugystę.

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *